RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GIUSEPPE CACACE (AFP)

Mer populær med bandasje

Sist oppdatert:
Med knekt nese og utslåtte tenner forlot Berlusconi sykehuset i dag.

Fire dager etter at Italias statsminister Silvio Berlusconi fikk en miniatyrutgave av Milano-katedralen kastet i ansiktet, forlot han torsdag sykeshus i Milano, godt plastret sammen.

Til tross for skadene, med bandasje på nesa og kompress på kinnet, så den 73 år gamle statsministeren ut til å være i relativt godt humør og vinket fra sin sorte sedanen som kjørte han vekk fra sykehuset, skriver timesonline.co.uk.

Til tross for at Berlusconi er en svært upopulær mann blant flere enn sin angrepsmann, er det ventet at angrepet og skadene han ble påført, vil øke populariteten hans.

Det kan komme godt med for en mann som ikke bare politisk sliter. Det siste året har både en turbulent skilsmisse og pågående rettssaker med beskyldninger om korrupsjon, hengt over statsministeren.

Les: Knekte Berlusconis nese

Nese og tenner
- Jeg vil beholde to minner fra disse dagene. Hatet fra noen få, og kjærligheten fra mange, mange italienere, heter det i en uttalelse fra Berlusconi, som også sier til sine tilhengere:

- Kjærligheten overvinner alltid hat og misunnelse.

Berlusconi brakk nesa og fikk flere tenner slått ut da en 42 år gammel mann kastet statuen på statsministeren under en offentlig opptreden i Milano i helgen.

Den ellers så livate 73-åringen skal fremdeles ha store smerter og har ifølge legene som har behandlet statsminsiteren, ha problemer med å spise normalt.

De frykter også at han skal få varig innvirkning på kampmoralen hans.

Mer populær?
Massimo Tartaglia (42) skal ha mentale problemer, og har i etterkant av katedral-kastet bedt statsministeren om unnskyldning, men sier også at Berlusconi ødelegger Italia. Tartaglia risikerer fem år i fengsel for angrepet.

Angrepet på Berlusconi settes i sammenheng med det elendige politiske klimaet som er i Italia, der regjerende Berlusconi og opposisjonen beskylder hverandre for det meste av problemene i landet.

Torsdag ble to bomber funnet ved Bocconi universitetet og ved et innvandringskontor ved grensen til Slovenia. Flere italienske aviser, eid av mediamogulen Berlusconi eller hans familie, meldte i dag at angrepet og bombene skyldes venstresiden forsøk på å ødelegge for Berlusconi.

Den fryktede fortiden
Opposisjonen på sin side sier det er statsministerens egen politikk som har skapt spenningen i det italiensk samfunnet. De antyder også at bombene kan ha blitt plassert kun i den hensikt å skape frykt, slik det var vanlig på 1970- og 80-tallet, under perioden kjent som «Bly-årene». Bomber og drap preget samfunnet, og flere hundre mennesker satt fengslet, med eller uten gode grunner.

Under en messe torsdag, sa erkebiskop av Genoa, at italienerne burde be om at bly-årene ikke kommer tilbake.,

Bomben på universitetet gikk bare delvis av, mens den ved grensen aldri eksploderte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere