RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer selektivt marked fremover

Sist oppdatert:
Holberg Forvaltning ser mye positivt for børsene for 2004, men tror likevel markedet vil bli mer selektivt enn i 2003
- I et klima med lave renter, lav inflasjon, grei vekst i økonomien og bedring i inntjeningen for bedriftene, er det mye som stemmer i aksjemarkedet, skriver Holberg Forvaltning i sin siste månedsrapport.

- Prisingen er ikke avskrekkende og mange bedrifter har god egenkapitalavkastning, evner å betale et godt utbytte og fremstår derfor som et konkurransedyktig alternativ for investorer med vilje til å ta risikoen som det er å være i aksjemarkedet. Med bakgrunn i utviklingen i 2003 har de institusjonelle investorene fått bygget opp kursreserver som gjør dem i stand til å ta mer risiko i aksjemarkedet, heter det.

- Vi mener imidlertid at selektivitet er viktig i tiden som kommer. Vi har vært gjennom en periode hvor nærmest alle aksjer har blitt repriset. Fremover vil det være like viktig å unngå taperne som å plukke vinnerne. Fokus på ledelse, strategi, markedsposisjonering, kostnadskontroll og balanse er noen faktorer som vi vil vektlegge i våre investeringsvalg for 2004, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere