RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer støtte til Bayerns panteforslag

Sist oppdatert:
Den tyske delstaten Thüringen gir nå sin støtte til Bayerns panteforslag tross frykt for oppsigelser i delstatens glassindustri
Delstaten Thüringens minister for forbunds- og europasaker, Gerold Wucherpfennig sier til delstatsavisen Thüringer Allgemeine i dag at delstatsregjeringen har bestemt seg for å støtte Bayerns forslag til pantekompromiss.

Dette til tross for at delstaten er hjem til fire av de store glassflaskeprodusentene i Tyskland. Disse gir uttrykk for at frykter masse oppsigelser skulle Bayerns forslag blir vedttat i det tyske overhuset fredag.

Mye tyder også på at det blir tilfellet. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA skal lederen for det største opposisjonspartiet CDU, Angela Merkel nå ha uttrykt at unionspartiene skal gå for Bayerns forslag.

Unionspartiene har flertall i overhuset, men kan vente seg støtte fra regjeringskoalisjonen mellom De Grønne og SPD for Bayerns forslag.

Det lille opposisjonspartiet FDP som er svorne motstandere av pant, sendt i går ettermiddag ut en pressemelding der de konstaterer at det sannsynligvis blir et flertall på fredag for løsningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere