RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer sulten på aksjer

Sist oppdatert:
- Korreksjonen vi har sett gjennom mars, skjerper vår appetitt på aksjer heller enn å redusere den! skriver DnB Investor i sin siste månedsrapport
- Grunnen er at de fundamentale forholdene for aksjemarkedet er lite endret i forhold til for en måned siden. Svært få selskap har kommet med resultatvarsler forut for rapporteringssesongen som nå innledes, skriver DnB Investor i sin månedsrapport for april, og fortsetter:

- Dette gjør oss trygge på at de relativt høye inntjeningsestimatene vil komme velberget gjennom måneden. Fremover forventer vi også en økende utbetaling av dividender, og vi tror disse vil bli reinvesterte i aksjemarkedet, som i alle fall etter vår vurdering fremstår som det mest attraktive stedet å plassere pengene i dag.

DnB Investor anbefaler i likhet med måneden før overvekt av internasjonale aksjer, nøytralvekt av norske aksjer, undervekt av obligasjoner og nøytralvekt av pengemarkedet.

- Det norske aksjemarkedet har gått mye bedre enn internasjonale aksjer det siste året. Norske aksjer er ikke ennå svært høyt priset, men rabatten vi så for ett år siden er mer eller mindre borte. I tillegg vil norske aksjer være følsom overfor en utflating i veksten i verdensøkonomien, gjennom påvirkningen dette vil ha på råvarepriser og sykliske aksjer, skriver DnB Investor.

Når det gjelder kategorien internasjonale aksjer er det gjort en intern rokade. Undervekten er økt på amerikanske aksjer. Dette gjøre at europeiske aksjer kan overvektes moderat, noe også asiatiske er, nå som i mars.

- Her vurderer vi Europa og Japan som de mest attraktive områdene, i tillegg til vekstmarkedene. Europa oppleves som vesentlig rimeligere enn USA. Den japanske økonomien opplever sterk momentum i makrobildet, og aksjemarkedet i Japan steg med 9 prosent i mars (Verdensindeksen falt med 3 prosent i kroner). Vi har blitt skuffet før i Japan. Men om ikke alle problemene til landet er løst, er det gjort en del strukturelle grep som gjør at vi tror den positive utviklingen kan fortsette en stund til, heter det.

Alle bransjer/sektorer nøytralvektes, som i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere