RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer sykkelturisme

Sykkelferie øker blant nordmenn. Både i Norge og organiserte reiser til utlandet.

REISELIVSMESSA (Nettavisen): Det er vanskelig å komme med helt konkrete tall på sykkelturisme i Norge, fordi måleinstrumentene ikke er nøyaktige nok. Men det er ingen tvil om at det er en økende tendens til å bruke noe av ferien på sykkel.

- Det er opplagt at folk også er villige til å bruke en del penger på dette. En organisert tur til for eksempel Frankrike, kommer fot opp i tolv-femten tusen kroner, sier fagkonsulent i Syklistenes Landsforening, Sissel Jenseth til Nettavisen.

Men også i Norge er det stadig flere som sykler tur.

- Et eksempel er Balestrand Hotell. Det ligger på en plass som ikke akkurat midt i sykkelturistenes smørøye. Likevel opplevde de en økning fra 81 til 317 sykkelturister på ett år. Det sier sitt, innskyter Karianne Vige Teie Andersen. Hun er daglig leder for stiftelsen Sykkelturisme i Norge.

For de fleste som sykler i Norge, er Rallarveien den klart mest kjente.

- Selv om det nå går an å sykle Oslo-Bergen, er det nok Rallarvegen som vi må markedsføre. Det er den som folk flest vil sykle. Og det er den strekningen som er det folk flest har gode minner fra, understreker Jenseth.

Nylig ble også Jotunheimen lagt merke til som sykkelmål fra utlandet. Engelske The Guardian kåret Jotunheimen til en av de ti best egnede sykkeltur-områdene i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere