RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer tap for Q-free

Sist oppdatert:
Bompengeselskapet Q-free og adm. direktør Kai Bogen leverte et nytt tap i fjerde kvartal. Selskapets omsetning løftet seg imidlertid klart
Q-frees omsetningen endte på 80,1 millioner kroner i fjerde kvartal mot 66,7 millioner kroner for samme kvartal året før.

Økningen i fjerde kvartal skyldes særlig leveranser til norske prosjekter mot slutten av 2003, heter det i meldingen fra selskapet.

Driftsresultatet for konsernet ble minus 6,2 millioner kroner mot minus 6,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2002. Resultat etter skatt ble på minus 7,1 millioner kroner, eller minus 0,16 kroner pr. aksje mot minus 8,9 millioner kroner for samme periode i fjor.

Selskapet hadde tidligere guidet på at fjerde kvartal ville endte på linje med tredje kvartal. Denne guidingen viste seg å holde vann, etter at driftsresultatet i tredje kvartal var på minus 6,7 millioner kroner.

- Driftsresultatet er preget av forberedende arbeidet med noen større prosjekter og generell høy markedsaktivitet i 2003. Konsernet har i løpet av året erfart økende aktivitet og mange mindre prosjekter i størrelse 10 - 50 millioner skal nå tildeles i 2004. Selskapet konstaterer at markedet er i positiv utvikling og har gjort investeringer i markedet når større prosjekter skal tildeles. Dette arbeidet har påført konsernet betydelige kostnader i 2003 og med tilhørende redusert driftsresultatet, heter det i en melding fra selskapet.

Q-free fikk en klar reduksjon at kontantbeholdningen i fjerde kvartal. Selskapets likviditetsbeholdning var på 77,9 millioner kroner ved utgangen av året. Dette er en reduksjon på 11,3 millioner i kvartalet

Dette skriver Q-free i meldingen:

- Konsernet forventet positiv operativ kontantstrøm i perioden. Dette var som tidligere informert avhengig av fakturering av noen større prosjekter i Norge. Dette skjedde ikke og de vil nå bli fakturert i første kvartal.

Og det heter videre:

- Med dagens ordrereserve, forventer konsernet en omsetning for 2004 på nivå med 2003. Driftsresultatet vil i 2004 påvirkes av markedsarbeidet med de større kontraktene. En eventuell tildeling av nye større kontraktene vil få begrenset virkning i 2004. Konsernet arbeider mot positivt driftsresultat for året som helhet, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere