RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer til gromkunden

Sist oppdatert:
Tomra har halt i land en ny ordre på panteautomater fra det store tyske dagligvarekonsernet Edeka Group, og blitt konsernets hovedleverandør. Les kommentarene til Tomra-sjef Amund Skarholt
(Ny: Kommentarer fra Skarholt)

Den nye ordren gjelder leveranser av 900 nye maskiner, samt oppgradering av 550 allerede i installerte maskiner for gjenfyllbar drikkemballasje, slik at disse også kan håndtere ikke-gjenfyllbar emballasje.

Ordrene kommer i tillegg til ordren Tomra meldte tidligere i forbindelse med Edekas dagligvarekjede Marktkauf som bestilt 250 maskiner.

- Disse avtalene ligger noe over de indikerte snittet vi har gitt i Tyskland, sier Skarholt, som tidligere har indikert et snitt mellom 150.000 til 175.000. Tomra-sjefen legger til at det ligge under nivået for Globus-leveransen.

Leveransene og oppgraderingen vil starte tidlig i 2006 og gå utover året. Skarholt sier at hoveddelen av avtalen med Edeka ikke er en del av Partnertech-avtalen, men dette er ennå ikke bestemt. Det svenske selskapet skal produsere maskiner for Tomra.

Selskapet skriver i meldingen at Edeka Group har valgt Tomra som sin hovedleverandør av kombinerte panteautomatsystemer for gjenfyllbar og ikke-gjenfyllbar drikkevareemballasje i Tyskland.

Det er i den forbindelse at Tomra har mottatt dagens initielle ordre.

Edeka-konsernet sitter på 8.700 butikker og supermarkeder i sitt system, under kjedenavnene Netto, Eurospar/Spar og Edeka som de største.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere