RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer trøbbel for Halliburton

Sist oppdatert:
Et av verdens største oljeserviceselskaper, Halliburton, er nå i Pentagons søkelys, etter påstander om at selskapet har overpriset olje- og forsynignstjenester til styrkene i Irak
Pentagon mener Halliburton ha fått ekstrainntekter på hele 120 millioner dollar, eller omkring 820 millioner kroner fra overprisingen.

Det er et bokettersyn i regi av det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon som har avdekket de mulige bruddene.

– Bokettersynet avdekket overprising på flere områder, sier en kilde i Pentagon til nyhetsbyrået AFP.

Halliburton har vært i søkelyset lenge på grunn av alle kontraktene de ble tildelt i oppbyggingsfasen for den irakiske oljeindustrien rett etter at krigen ble avsluttet. Bakgrunnen er at visepresident Dick Cheney har vært leder av selskapet frem til han ble valgt sammen med George W. Bush. Det var i forbindelse med disse kontraktene Halliburton og fikk en kontrakt på å forsyne styrkene med en rekke varer og tjenester.

- Det er ikke trukket noen konklusjoner ennå, og det er vanlig at det blir stilt spørsmål og at det kommer henvendelser om mer opplysninger ved et bokettersyn, skriver selskapet i en pressemelding hvor de avviser påstandene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere