RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer ulovlig nedlasting av musikk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter amerikansk platebransjes harde linje mot ulovlig distribusjon ble det byttet mindre musikk over internett en periode, men nå ser det ut til at effekten av kampanjen er redusert.

Pilen peker igjen oppover når det gjelder musikkbytting vis klient- til klient- tjenester, såkalt P2P.

Aktiviteten gikk ned en periode i fjor, trolig på grunn av søksmål og andre kraftige virkemidler fra platebransjen. En ny undersøkelse utført av analysebedriften NPD viser derimot at aktiviteten økte igjen i oktober og november i fjor, og mye tyder på at slik nedlasting igjen har fått luft under vingene.

Musikkindustrien var fornøyd når det så ut til at kampanjene deres for å begrense eller stanse filbytting over P2P-nettverk. Ny informasjon viser nå en økning i antallet husholdninger og personer som bruker P2P-tjenester for å laste ned musikk, sier Russ Crupnick, visepresident i NPD.

NPDs data viser at antallet husholdninger som lastet ned musikk på denne måten økte med 14 prosent fra september til november 2003.

Oppsvinget kom etter seks måneder på rad med nedgang etter at Recrding Industry Association of America (RIAA) satte igang sin kampanje.

Stadig ligger aktiviteten under toppnivået i 2003, melder nyhetsbyrået AFP. Ifølge NPDs tall lastet 20 millioner personer ned musikk via slike nettverk i mai 2003. I juli var dette tallet 18 millioner, i september 11 millioner, mens det økte til 12 millioner i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere