RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer uro rundt Statoils Iran-gate

Sist oppdatert:
Det kan nå bli ny uro i Statoil etter at de tillitsvalgte i selskapet gikk til "hovedaksjonær" Einar Steensnæs med et fem siders notat
Ifølge Dagens Næringsliv dokumenterer notat angivelig at den sittende ledelsen i Statoil-konsernet var langt mer involvert i Iran-skandalen enn det som hittil har blitt kjent.

De skal ifølge avisen ha følt seg tvunget til å gå direkte til hovedaksjonæren Staten med rapporten, og det kan nå blir mer bråk rundt konsulentavtalen som hittil har felt både styreformann , konsernsjefen og en konserndirektør.

Det var flere fagforeningsledere i Statoil som kom til olje- og energidepartementet i går, uten at de ville kommentere ærendet.

- Bakgrunnen for møtet er generelle bekymring om situasjonen i Statoil, sier en sentral kilde til DN.

Steensnæs sa etter møte at departementet ikke ville blande seg inn i det som han mener må behandles av relevante interne organer.

Statoil-ledelsen, ved kommunikasjonsdirektør Elisabeth Berge, sa at de var kjent med møtet, men at de ikke kjent med hva slags informasjon de ansatte har om konsernledelsens kunnskap om Iran-saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere