Vinteren lar vente på seg de fleste steder, og varme luftmasser vil gjøre seg gjeldende denne uka. Det kan bli rekordhøye temperaturer i Nordland og Trøndelag idet vi går inn i novembermåned.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

- Vi er spent på målingene i natt. Det kan bli uvanlig høye temperaturer for årstiden, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved StormGeo til Nettavisen mandag.

Sludd og snø helt i nord
I Troms og Finnmark ventes det at nedbør kommer inn fra sør tirsdag. Her i nord kan den komme som sludd og snø, noe som er mangelvare lenger sør. I Troms kan nedbøren begynne som sludd før den går over i regn. Varme luftstrømmer gjør at dette brer seg nordover, slik at det blir regn også der. Vinden kan komme opp i østlig liten stiv kuling i kystområdene på Finnmark.

Lenger sør i Nordland venter meteorologen regn og yr og nokså grått vær, men milde temperaturer, kanskje 10-12 grader.

- Kan bli temmelig varmt
I Trøndelag kan det bli temmelig varmt og også relativt bra vær. Det er sørlige vinder som skaper mildværet, og det kan bli opp i 15 grader.

- Sola kan titte fram, men fra sent på ettermiddagen venter vi et nedbørsområde inn fra vest. Det kommer først inn i Møre og Romsdal, deretter Trøndelag. Det kan komme kuling inn fra sørvest, sier Hansen.

Vestlandet kan tirsdag vente seg vind, opp i sterk kuling nord på Vestlandet. Det blir litt regn på dagen, men ikke mye. Men så kommer etter hvert nedbørsområdet inn, og det blir regn og kjøligere. Men snø skal du langt opp i høyden for å finne.

Grått for Sør- og Østlandet
På Sør- og Østlandet venter meteorologen en grå tirsdag med dis og lavt skydekke, småregn av og til. Det er utrygt for tåke på Gardermoen og andre utsatte steder.

Om kvelden kommer det inn et nedbørsområde fra vest. Det gir litt mer nedbør på Sør- og Østlandet.

Utover i uka er det mer lavtrykk i vente.

- Vi forventer et nytt lavtrykk inn over Nord-Atlanteren fra Irland. Det kan bli nokså fint i Møre og Romsdal og videre nordover, Vestlandet er også rimelig bra, mens det er mer ugunstig for Østlandet. Men det er fortsatt snakk om varme luftmasser, sier meteorologen.