RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer vold og seksualforbrytelser - færre tyverier

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det var flere drap, voldtekter og voldsanmeldelser i 2011, mens tallet på biltyverier og tyverier fra boliger gikk ned, viser politiets årsoversikt.

Samtidig som antall anmeldte tyverier fra villaer sank med nesten 30 prosent og tyverier fra leiligheter gikk ned med 16 prosent, økte oppklaringsprosent noe: fra 37,4 til 38 prosent.

- Dette viser at innsatsen mot vinningskriminalitet har ført fram. Mobil vinningskriminalitet er spesielt utfordrende for politiet ved at den foregår over store geografiske områder og i varierende grad er organisert, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik. Han sier målrettet samarbeid på tvers av distrikts- og landegrenser har vært en viktig del av innsatsen.

Av alvorlige lovbrudd, viser rapporten at det ble begått 34 drap i Norge i fjor - i tillegg til de 77 menneskene som ble drept på Utøya og i regjeringskvartalet 22. juli.

Anmeldelser av vold i nære relasjoner fortsetter å øke, og steg med 5,3 prosent fra 2010 til i fjor.

- Om det skyldes en reell økning, eller om utviklingen skyldes økt oppmerksomhet og politiets fokus, er vanskelig å si, sier Refvik, men understreker at det er positivt at flere slike saker anmeldes.

Antall anmeldte seksualforbrytelser økte med 7,4 prosent, mens tallet på voldtektsanmeldelser steg med hele 16,6 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere