Gå til sidens hovedinnhold

Merahs bror i varetekt

Paris (NTB-AFP-Reuters): Broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah (23) er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drap og terrorplanlegging.

Det opplyser påtalemyndigheten i Paris. Det ble holdt et fengslingsmøte i saken søndag, og påtalemyndigheten mener bevisene mot Abdelkader Merah (29) er så sterke at det sannsynligvis vil bli tatt ut tiltale mot ham.

Etterforskerne har ifølge påtalemyndigheten funnet «alvorlige og samsvarende» beviser for at Abdelkader Merah medvirket til terrordrapene i Toulouse.

Abdelkader Merah har ifølge politiet sagt at han er stolt over brorens handlinger, men nekter for at han visste noe om brorens planer. Han har imidlertid innrømmet at han var til stede da skuteren Mohamed Merah brukte da han utførte drapene, ble stjålet, ifølge fransk politi. Politiet har også funnet eksplosiver i en bil eid av Abdelkader Merah. Han er allerede kjent for sikkerhetstjenesten for å ha hjulpet til med å smugle islamistiske militante inn i Irak i 2007.

Mohamed Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon.

Både broren, kjæresten og brødrenes mor ble pågrepet tirsdag mens drapsmannen satt omringet i Toulouse. Mora ble løslatt før helgen, mens kjæresten ble løslatt søndag. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant