RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mercedes M-klasse fra 782.400 kroner

Sist oppdatert:
I juli kommer Mercedes-Benz M-klasse i salg her i landet. Nå er prisene offentliggjort
Mercedes M-klasse, SUV'en med stjernen, som i 1997 skapte en ny kategori luksusbiler med terrengegenskaper, begynte å bli moden for utskiftning etterhvert som konkurrentene finslipte sine produkter.

100.000 kroner mer

Nye M-klasse ble presentert på bilutstillingen i Detroit i januar, og i dag foreligger prislista. M-klasse, som kommer i salg i juli, finnes i fire varianter, to med diesel-motor og to med bensinmotor. Grunnprisene er som følger:

Diesel:

ML 280 CDI: kr 782.400

ML 320 CDI: kr 844.300

Bensin:

ML 350: kr 934.600

ML 500: kr 1.283.500

Disse prisene inkluderer blant annet 7-G TRONIC syv-trinns automatisk girkasse for første gang på en SUV. Drivstofftanken har et kraftig øket volum: 95 liter, hvilket kombinert med nye motorer burde gi klart større rekkevidde. Videre inkluderer prisene "Thermatic" klimatiseringsautomatikk (som er tresone på ML 500), radio med CD-spiller og åtte høyttalere, punkteringsvarsler og automatisk bremsekontroll for kjøring i utforbakke.

Prisene inkluderer også et sikkerhetssystem basert på kollisjonssensorer. Systemet heter Pre-safe. På grunn av hendelser som bilen regner med kan føre til en ulykke forbereder den seg på smellen. Vi har testet dette på S-klasse og er meget imponert. I ny M-klasse vil seteryggen rette seg opp i mest mulig gunstig posisjon, sikkerhetsbeltene vil stramme seg (og de strammer seg mye!) og soltaket lukker seg.

M-klasse kan bestilles med to ulike typer firehjulsdrift. Den ene er standard og inkluderer ikke reduksjonsgir. For de som trenger en større grad av trekk- og terrengmuligheter, kan man koste på seg en "Off-Road"-pakke, som kommer på 18.000 kroner. Da får man en totrinns fordelergirkasse med terrengutveksling. Da følger det også med manuell eller automatisk innkopplingsbar differensialsperre (100 prosent mellom for- og bakaksel). Det er da nødvendig å ha anskaffet Airmatic luftfjæring (tilleggspris: 17.000 kroner). Ved anskaffelse av terrengpakken, får man en versjon av Airmatic som er tilpasset terreng. Da kan bakkeklaringen ved behov økes med 11 centimeter til 30 centimeter. Maksimal vadedybde er 60 centimeter.

Les mer om denne saken her:

Mercedes M-klasse fra 782.400 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere