RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkantildata avviser kjøp av Dimension (Ny)

Sist oppdatert:
Merkantildata og Arne A. Jensen kjøper svenske Dimension, hevder Computer Sweden. Eterra-sjef Steinar Sønsteby avviser opplysningene
Det har lenge vært spekulasjon rundt Merkantildata-selskapet Eterra i Sverige. Dimension har vært nevnt som en aktuell oppkjøpskandidat i det svenske markedet.

Det ble enda klarer at et oppkjøp var på gang etter torsdagens resultatfremleggelse av Merkantildata. I etterkant sa analytiker Morten Sundstø i Alfred Berg at han ventet et oppkjøp i det svenske markedet i løpet av fire til seks uker.

Avisartikkel

Nå skriver avisen Computer Sweden at Eterra kjøper Dimension. Computer Sweden melder at investeringsselskapet Bure skal selge sin eierandel på 32,67 prosent til Eterra. Denne handelen skal offentliggjøres i dag, skriver avisen. Dimension-aksjen er opp 10 prosent til 2,20 svenske kroner fredag.

Avvises totalt av Merkantildata

Opplysningene til Computer Sweden avvises totalt av Merkantildata-ledelsen. Eterra-sjef Steinar Sønsteby sier til iMarkedet at selskapet ikke skal kjøpe Dimension.

- Merkantildata skal ikke kjøpe Bure-posten og er heller ikke i samtaler om dette, sier Sønsteby til iMarkedet.

Hatt problemer

Dimension har lenge hatt problemer. Selskapet verdsettes nå til 68 millioner svenske kroner, etter et kraftig kursfall.

Omsetningen til selskapet var i de tre første kvartalene i fjor på 874,9 millioner svenske kroner, mens resultatet var på minus 107,7 millioner svenske kroner.

Driftsresultatet i fjorårets tre første kvartaler var på 136,7 millioner svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere