RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkantildata kutter ut Sverige og Finland?

Sist oppdatert:
Den nye styreformannen i Merkantildata, Åge Korsvold, signaliserer at det norske IT-selskapet kan være i ferd med å tone ned satsing i Finland og Sverige
Merkantildata skal i fremtiden fokusere på sin virksomhet i Norge og Danmark, sier Åge Korsvold, som torsdag ble utpekt til styreformann i it-selskapet. Hva som skjer i Sverige og Finland er ikke klart.

- Slaget for Ementor vil stå i Norge og Danmark. Det er i Norge og Danmark Ementor er sterk, sa Korsvold på dagens generalforsamling, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Konsernsjef Arne A. Jensen i Merkantildata sa dette angående signalene om strategiendringen til det norske IT-selskapet.

- Vi er størst i Danmark og det blir mest fokus der. Sverige og Finland er mindre, og hvordan vi skal forholde oss til det får vi diskutere med det nye styret, sa Jensen til generalforsamlingen skriver Reuters.

Det lyktes ikke iMarkedet å komme i kontakt med Korsvold etter generalforsamlingen.

Positiv til signalene

Analytiker Thomas Lie i Norse Securities sier til iMarkedet at uttalelsene fra Kistefos trekker i retning av et ønske om at Merkantildata, eller nå Ementor, trekker seg ut av Sverige (og Finland).

- Vi forventer at en eventuell nedleggelse i Sverige vil ha positiv effekt på aksjekursen. Vi opprettholder derfor Kjøp på Merkantildata, sier Lie til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere