RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkantildata-partner får gjeldsutsettelse

Sist oppdatert:
Arne A. Jensens og Merkantildata-partner, nederlandske Getronics, får gjeldsutsettelse til 2008. Getronics-aksjen gikk som en kule på Amsterdam-børsen etter meldingen om gjeldsavtalen
Aksjene til det hardt rammede nederlandske IT-serviceselskapet Getronics gikk som en kule da obligasjonseierne la frem et forslag for gjeldsutsettelse. Mandag morgen var Getronics-aksjen opp hele 25 prosent i Amsterdam, melder Bloomberg.

Getronics-aksjen har stupt hele 67 prosent det siste året på grunn av frykten for at selskapet ikke vil klare å håndtere gjelden.

Også Merkantildata-aksjen har vært påvirket av trøbbelet i Getronics. Flere investorer har spekulert i at nederlenderne vil selge eierandelen i Merkantildata, som er på tett oppunder 10 prosent, for å nedbetale gjelden.

Utsettelse til 2008

I forslaget fra obligasjonseierne foreslås det en utsettelse av innløsningen av obligasjoner med forfall i 2004 og 2005. Getronics vil betale i første omgang 325 million euro til obligasjonseierne. Deretter vil 250 millioner euro av den resterende obligasjonsgjelden betales kvartalsvis frem til 2008, ifølge forslaget skriver Bloomberg.

- Dette fjerne usikkerheten knyttet til selskapet. Dette gir dem ytterligere tre år å løse gjeldsproblemet, sier analytiker Lukas Daalder i Bank Oyens & Van Eeghen.

Obligasjonseierne ventes å møtes i neste uke for å stemme over forslaget, sier talsmann Herbert van Zijl i Getronics til Bloomberg, og føyer til at selskapet er positiv til den foreslåtte gjeldsordningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere