RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkantildata sendes ned

Sist oppdatert:
Merkantildata-aksjen og Arne A. Jensen sendes til bunns på Oslo Børs. Uttalelser fra Eterra-sjefen i Norge og en nedjustering fra Orkla Enskilda tynger aksjekursen
Les også:

Eterra-sjef tror på liten vekst

Merkantildata-aksjen er kraftig ned på Oslo Børs, og mest aktive selger i aksjen er Orkla Enskilda. Bakgrunnen for dette er trolig en nedjustering fra meglerhuset. Orkla Enskilda går til en redusér-anbefaling på Merkantildata-aksjen og har forvetninger som ligger i underkant av markedskonsensus.

Orkla Enskilda stod for 67,44 prosent av salgene i Merkantildata-aksjen mandag formiddag.

Snakket ned kursen

I tillegg til dette var Eterra-sjef i Norge, Sverre Bjerkeli, igjen på banen i Finansavisens mandagsutgave. Bjerkeli sier han ikke tror på vekst i 2003, og begrunner dette med en kundeundersøkelse blant 300 datakunder.

Uttalelsene til Bjerkeli og kundeundersøkelsen sparker bena under vekstprognosene til analytikerne. Nesten samtlige analytikere har frem til nå ligget inne med en vekst i 2003. Med høy gearing i Merkantildata, ville økningen i omsetning slå svært positivt ut på bunnlinjen, har argumentasjonen fra analytikerne vært.

Tallene i analytikerestimatene blir altså ikke like interessante hvis veksten for Norges-kontoret raderes bort.

IT-markedet i dvale

Som iMarkedet har påpekt flere ganger, er det nordiske IT-markedet i dvale. Det viser rapportene fra de pan-nordiske aktørene.

I løpet av de siste månedene har begge de svenske IT-kjempene Scribona og WM-data kommet med resultatvarsler. Sist ute var Scribona. Det svenske distributøren, som kjøpte Merkantildatas distribusjonsselskap PC Lan, ser labert markedet i 2003. I tillegg til dette meldte selskapet at det nordiske IT-markedet ble svakere enn forventet i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere