*Nettavisen* Nyheter.

Merkel advarer kraftig mot kursendring i eurosonen

Berlin (NTB-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel fastholder at gjeldskrisen i eurosonen må løses med strukturelle reformer og advarer mot katastrofe hvis EU-landene bryter med denne linjen.

- Det vil være katastrofalt hvis enkelte land som har begynt å bevege seg i riktig retning, bryter med linjen og bare går halvveis, sa Merkel da hun tirsdag talte til partifeller i Tysklands kristeligdemokratiske parti, CDU.

Hun sa samtidig at effektene av reformene ikke vil komme med det samme, men at det vil ta litt tid før de «bærer frukt».

Merkel mener at det er fordi Tyskland allerede har gjennomgått slike strukturelle reformer, at økonomien i landet går så bra og at arbeidsledigheten er rekordlav. Reformene har blant annet ført til at reallønnen for mange har gått ned, men inntektsgapet mellom rike og fattige har økt.

En tysk regjeringskilde sa samme dag at det er betydelig større risiko nå en tidligere for at verdensøkonomien går dårlige tider i møte.

Uttalelsene fra den ikke-navngitte kilden ble gitt i forbindelse med at det snart er toppmøte i G20. Han sa også at Tyskland under toppmøtet 18.- 19. juni ikke vil la seg presse til å skape mer vekst med lånte penger. Han fremholder at det er flere land enn eurolandene som bærer ansvaret for nedgangen i verdensøkonomien og nevnte blant annet rollen til USA, Kina og flere av verdens vekstøkonomier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.