RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel deltar på Nobel-seremonien

Oslo (NTB): Tysklands statsminister Angela Merkel deltar sammen med rundt ti andre statsledere fra EU på Nobel-seremonien 10. desember.

Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad forteller til VG at mellom åtte og ti stats- og regjeringssjefer allerede har bekreftet at de vil være til stede på den høytidelige Nobel-seremonien i Oslo rådhus mandag 10. desember.

- Angela Merkel har selv bekreftet at hun kommer. Vi ønsker foreløpig ikke å offentliggjøre hvem som ellers har bekreftet, sier Lundestad.

Men nesten like mange har takket nei til å ta turen til Oslo, blant dem Storbritannias statsminister David Cameron og Frankrikes president François Hollande.

- Men det er allerede nå klart at det blir et stort innrykk, på linje med tildelingene til USAs president Barack Obama, og da Arafat, Peres og Rabin fikk prisen i 1994, sier Lundestad.

Fra før har EU gjort det klart at det er EU-president Herman Van Rompuy, kommisjonens president Jose Manual Barroso og EU-parlamentets president Martin Schultz som skal motta prisen i Oslo rådhus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere