RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her ankommer toppene fra Frankrike og Tyskland EU-toppmøtet.
Her ankommer toppene fra Frankrike og Tyskland EU-toppmøtet. Foto: Yves Herman (Reuters)

Merkel: EU vil tredoble innsatsen i Middelhavet

Sist oppdatert:
EU vil tredoble budsjettet til søk- og redningsoppdrag i Middelhavet, bekrefter Tysklands statsminister Angela Merkel etter toppmøtet i Brussel.

Triton og Poseidon, som er EUs grensekontrolloperasjoner i henholdsvis italiensk og gresk farvann, skal få minst tre ganger så mye penger og ressurser som de får i dag, melder DPA. Det betyr en månedlig bevilgning på 9 millioner euro, eller drøyt 75 millioner kroner – tilnærmet samme nivå som Italias nedlagte søk- og redningsoperasjon Mare Nostrum.

Det uttalte målet med innsatsen er å hindre at desperate båtflyktninger drukner på vei til Europa, samt å slå hardt ned på menneskesmuglerne som utnytter dem. Men tross skarp kritikk fra en rekke FN-topper og menneskerettsorganisasjoner, ser det ikke ut til at EU-lederne er blitt enige om verken å utvide Tritons mandat eller patruljeringsområde.

EUs grensekontrollbyrå Frontex koordinerer Triton, som har som mandat å overvåke de maritime grensene og hjelpe folk i nød. Menneskerettsorganisasjoner har kritisert Triton for ikke operere utenfor kysten av Libya, der de fleste skipbruddene skjer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere