RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel får ryggdekning for krisearbeid

Berlin (NTB-DPA-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel får ryggdekning på hjemmebane for sine bidrag til en løsning på krisen i eurosonen. Hennes partifeller gir støtte til Merkels forsøk på å gi Hellas livsviktig økonomisk hjelp.

Støtten kom til uttrykk på en konferanse mellom politikere fra de konservative partiene CDU og CSUs avdelinger i Tysklands 16 delstater mandag. Tirsdag reiser den tyske regjeringssjefen til Aten for å drøfte situasjonen med den greske regjeringen.

Merkel mener rammene for hjelpen til Hellas allerede er på plass, og at det nå gjelder å få satt dem ut i livet. Merkels talsmann Steffen Seibert pekte mandag på at Hellas allerede har gjort store framskritt i arbeidet med å redusere sitt budsjettunderskudd.

- Vi bør ikke glemme - og noen ganger blir det her i Tyskland faktisk glemt - at Hellas kan vise til en viss suksess når det gjelder å få ned underskuddet på statsbudsjettet. Det har de greid ved hjelp av til dels svært vanskelige tiltak, sa Seibert.

I Aten er det satt i verk strenge sikkerhetstiltak foran Merkels besøk, der hun blant annet skal møte sin greske kollega Antonis Samaras. Omtrent 6.500 politifolk er mobilisert for å avverge uroligheter under besøket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere