Gå til sidens hovedinnhold

Merkel innbyr Obama til besøk i Tyskland

Berlin (NTB-DPA): Den tyske statsministeren Angela Merkel gratulerer Barack Obama med valgseieren i USA. Hun inviterer samtidig den gjenvalgte presidenten til besøk i Tyskland.

I sitt gratulasjonsbudskap onsdag skrev Merkel at tyskerne og amerikanerne må stå sammen i kampen for å løse problemene i verdensøkonomien. Arbeidet for fred i Afghanistan er også et viktig felles anliggende, understreket hun.

- Jeg har satt stor pris på våre mange møter og samtaler om utdypning av forholdet mellom Tyskland og USA. Det ville glede meg om du snart ville komme på besøk til oss her i Tyskland, het det videre i Merkels budskap.

Partiene i Merkels sentrum-høyreregjering forbereder nå valgkampen foran valget på ny tysk nasjonalforsamling på sensommeren eller høsten neste år. Den tyske koalisjonen har vært uenige med Obama i synet på hvordan gjeldskrisen i Europa bør løses.

Merkel har framholdt at hardhendt nedbygging av den offentlige gjelden er nødvendig for å skape bærekraftig økonomisk vekst. Obama mener på sin side at for harde kutt kan true sjansene til ny vekst i Europa og svekke hele verdensøkonomien. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene