Tyskland er sjokkert etter masseovergrepene mot kvinner på togstasjonen i Køln nyttårsaften. Lignende tilfeller har også skjedd i Hamburg.

Hittil har 90 kvinner i Køln anmeldt seksuelt betonte overfall og tyverier. Det er også meldt om noen tilfeller av grov vold. Hittil er ingen anholdt. Politiet i Køln og Hamburg beskyldes nå for å være nølende i reaksjonene etter overfallene, fordi de ønsker å beskytte innvandrere og flyktninger.

Les: Etterlyser 1000 menn etter masseovergrep på togstasjon

Les også: Masseovergrep fyrer opp tysk migrasjonsdebatt

- Alt må gjøres

Nettavisen skrev tirsdag at politiet jakter på 1000 menn av arabisk eller nordafrikansk opprinnelse som hadde samlet seg ved togstasjonen. En rekke av disse mennene skal ha forgrepet seg på kvinner som var i området.

- Alt må gjøres for å identifisere de skyldige så raskt som mulig, og straffe dem uavhengig av deres opprinnelse eller deres bakgrunn, sier Merkel til Spiegel.

Kvinnene skal ha blitt tatt på «over alt» da de forsøkte å ta seg gjennom mengden med menn som sto på torget utenfor togstasjonen.

- Det var en ond stemning

Danske Politiken forteller onsdag om den 31 år gamle sosialarbeideren Steffi som forteller at hun aldri hadde sett så mange gråtende kvinner med ødelagt festtøy som da hun ankom Køln med tog den nyttårsaften.

«Er de virkelig alle fulle» var første tanken hennes. Først da hun kom ut på plassen foran togstasjonen, skjønte hun hva som skjedde. Det hun først trodde var festende beboere i Køln, var mellom 500 og 1000 menn av arabisk eller nordafrikansk opprinnelse. Hun forteller at det var gråtende kvinner over alt som ble antastet og ranet. Hun hørte menn rope stygge ord.

- Det var virkelig en ond stemning på plassen, forteller hun til Süddeutsche Zeitung som Politiken siterer.

- Vi opplever en helt ny type organisert kriminalitet som vi under ingen omstendigheter vil tolerere. Dette er feige og avskyelige angrep, sier den tyske justisministeren, Heiko Maas, til Spiegel.