*Nettavisen* Nyheter.

Merkel kritiserer EU-ledere for soloutspill

Berlin (NTB-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel kritiserer EU-ledere som tok til orde for en «kraftig reaksjon"mot Syria, før dette var diskutert innad i EU.

Fire EU-land skrev fredag under på en kunngjøring under G20-toppmøtet i St. Petersburg, med krav om «kraftig reaksjon» på det syriske regimets påståtte bruk av kjemiske våpen.

Det femte EU-landet som deltok på toppmøtet, Tyskland, sluttet ikke opp om kunngjøringen USA hadde tatt initiativ til. Merkel begrunnet dette med at EU-landene først burde enes i saken.

Først da EUs utenriksministre møttes i Litauen lørdag, ble det oppnådd enighet om en felles linje i Syria-spørsmålet. Det resulterte i en kunngjøring med krav om «klar og kraftig reaksjon» mot landet.

Merkel legger ikke skjul på at hun misliker at Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania sluttet opp om G20-kunngjøringen, uten å samrå seg med de øvrige EU-landene først.

- Det er ikke riktig at fem land blir enige om en felles holdning når de andre 23 ikke kan være til stede, og når en samtidig vet at alle 28 land skal samles rundt samme bord bare 24 timer senere, sa Merkel i en valgkamptale søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.