*Nettavisen* Nyheter.

Merkel lover samarbeid for stabil eurosone

Berlin (NTB-Reuters-DPA): Tysklands statsminister Angela Merkel lover å samarbeide med andre europeiske ledere for å trygge stabiliteten i eurosonen. Løftet kommer etter sterk uro om en avgift om bankinnskudd på Kypros.

Merkel sa etter et møte med Frankrikes president François Hollande og EU-kommisjonens sjef José Manuel Barroso i Berlin mandag at hun vil gjøre alt hun kan for å sørge for politisk ro i eurolandene. Målet er å sikre en stabil valuta, framholdt hun foran et møte med industriledere.

- Vi har arbeidet for dette tidligere, og vi vil fortsette arbeidet slik vi nå har gjort i Kypros-saken, understreket Merkel. Hun tok samtidig til orde for å beholde mest mulig åpne markeder i en globalisert verden.

Åpne markeder vil styrke konkurranseevnen, øke verdenshandelen og dermed bidra til at det blir skapt nye arbeidsplasser, framholdt den tyske regjeringssjefen. Ved siden av handel var energipolitikk, klimaspørsmål og forskning tema for møtet i Berlin.

François Hollande tok til orde for mer fleksibilitet på arbeidsmarkedene for dermed å styrke veksten i Europa. José Manuel Barroso spådde at strukturreformene og arbeidet for bedre budsjettbalanse i EU-landene vil lønne seg på lang sikt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.