Merkel lover skattelettelser for tyske familier

Berlin (NTB-DPA): Tysklands statsminister Angela Merkels sentrum-høyre gruppering lover velgerne at Tysklands gjeld ikke skal slås sammen med gjelden til andre land i eurosonen.

Merkel og hennes konservative partigruppe har gode tider på tyske meningsmålinger mens hovedmotstanderen sosialdemokratene går fra fadese til fadese.

Merkels kristeligdemokratiske parti CDU og dets bayerske søsterparti CSU ligger an til å vinne cirka en tredel av mandatene i den tyske Forbundsdagen i september. Dermed er også Merkel selv favoritt som regjeringssjef etter valget 22. september.

Skattelettelser for barnefamilier er et hovedpunkt. Det skattefrie beløpet per familiemedlem økes med vel 200 euro, eller 1.600 kroner, til 8.354 euro per år. Det tilsvarer rundt 64.000 kroner.

Et annet hovedpoeng i valgprogrammet er et løfte om at Tysklands egen statsgjeld ikke skal blandes med gjelden til noen av de andre statene i eurosonen. Dette er et utspill i direkte opposisjon til de sosialdemokratiske SPD, som har tatt til orde for å utstede såkalte euroobligasjoner for å hjelpe land som Italia eller Spania. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.