*Nettavisen* Nyheter.

Merkel og Monti enige om å holde stø kurs

Roma (NTB-AFP): Tysklands Angela Merkel og Italias Mario Monti forsikrer at de vil stå fast ved den omstridte avgjørelsen om å åpne for direkte hjelp fra EUs krisefond til banker og stater i eurosonen.

- Vi har funnet en løsning som er tilfredsstillende for alle, sa Tysklands statsminister Angela Merkel da hun besøkte Roma onsdag.

I forrige uke ble lederne i de 17 eurolandene enige om å åpne for direkte hjelp fra EUs krisefond ESM til både kriserammede banker og land med ellers sunne finanser i eurosonen. Italia og Spania har vært pådrivere for den nye mekanismen, mens Merkel er blitt kritisert på hjemmebane for å ha vært for ettergivende i saken.

Merkel understreker på sin side at eurolandene må stå sammen.

- Hvis ikke våre naboer i Europa har det godt, vil heller ikke vi tyskere ha det godt. Det er i vår interesse at alle land har en positiv økonomisk utvikling, sa hun da hun møtte pressen sammen med Monti onsdag.

Italia har ikke behov for å benytte seg av den nye mekanismen, men det er likevel positivt at den er vedtatt, ettersom dette vil bidra til å berolige nervøse investorer, supplerte Monti. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.