RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel og Putin hysjet ned strid om krigsbytte

St. Petersburg (NTB-Reuters-DPA): En krangel om kunstgjenstander som sovjetiske soldater tok med som krigsbytte fra Tyskland etter krigen, kastet skygger over møtet mellom Vladimir Putin og Angela Merkel fredag.

De to skulle i fellesskap åpne en utstilling i den berømte Eremitasjen i St. Petersburg. Utstillingen inneholder gullkunst og andre kulturgjenstander som sovjetiske soldater plyndret til seg i Tyskland i 1945. Der blir blant annet kunst og gullgjenstander som Tyskland mener er stjålet, vist fram. Russland hevder imidlertid at de nå er «moralske» eierne av gjenstanden.

Striden skal ha handlet om hva Merkel skulle si i sin tale ved åpningen, og en stund så det ut til at verken Merkel eller Putin ville komme til museet.

Tyske medier raste fredag over meldinger om at russerne ikke ville la Merkel snakke fritt under åpningen av en utstilling i St. Petersburg.

Men senere forsøkte både Putin og Merkel og feie striden under teppet. Putin hevdet det hele handlet om hvorvidt det ville bli tid til å besøke Eremitasjen.

Men Merkel sa de to hadde løst striden sammen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere