RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel vil fortsette samarbeid med FDP

Berlin (NTB-DPA-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel vil helst bli sittende som leder for en sentrum-høyreregjering, hvis hun vinner valget neste år. Men hun utelukker ikke muligheten for en storkoalisjon.

Merkel sa på sitt årlige møte med pressekorpset i Berlin mandag at hun vil foretrekke å fortsette som leder for en samarbeidsregjering mellom de konservative unionspartiene CDU og CSU og det liberale fridemokratiske FDP. Men hun innrømmet at dette kan bli umulig.

FPD sliter nemlig tungt på meningsmålingene, og risikerer å falle under sperregrensen på 5 prosent av stemmene for representasjon i nasjonalforsamlingen. Uten slik representasjon blir det i praksis umulig for partiet å fortsette i regjering.

- Jeg gjentar gjerne det jeg tidligere har sagt, at CDU, CSU og FDP har mer til felles enn noen andre i partifloraen. Men på spørsmålet om man kan utelukke en storkoalisjon, må jeg svare nei, fortsatte den tyske statsministeren.

Merkel ledet fra 2005 til 2009 ett forholdsvis harmonisk regjeringssamarbeid mellom CDU/CSU og sosialdemokratiske SPD. SPD vil helst samarbeide med miljøvernpartiet De grønne om en sentrum-venstreregjering lik den som styrte Tyskland fra 1998 til 2005. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere