*Nettavisen* Nyheter.

Merkel vil hjelpe bankene så raskt som mulig

Berlin (NTB-AFP-Reuters): Tysklands statsminister Angela Merkel og hennes italienske kollega Mario Monti mener planlagte krisetiltak for europeiske banker bør iverksettes så raskt som mulig.

29.07.12 22:36

De to regjeringssjefene lovet søndag å gjøre alt for å redde eurosamarbeidet, ifølge en uttalelse fra regjeringen i Berlin. Tidligere har Frankrikes president François Hollande og den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi kommet med lignende forsikringer.

Merkel og Monti ber også om at krisetiltakene for europeiske banker som ble vedtatt på EU-toppmøtet i slutten av juni, må iverksettes så raskt som mulig. Til nå har det vært antatt at rekapitaliseringen av bankene først ville skje neste år.

Også Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker, som leder gruppen av finansministre fra eurolandene, maner til innsats for å redde fellesvalutaen.

- Eurolandene har nådd et punkt hvor vi må bruke alle mulige virkemidler for å vise at vi er fast bestemt på å sikre stabiliteten i eurosonen, sier Juncker i et intervju med avisene Le Figaro og Süddeutsche Zeitung.

Han ber landenes regjeringer samarbeide med Den europeiske sentralbanken og understreker at de ikke har noen tid å miste. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.