RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkel vil ikke innfri britenes EU-ønsker

London (NTB-Reuters): Statsminister David Cameron la ut den røde løperen for Tysklands statsminister Angela Merkel torsdag. Men hun kunne ikke love de grunnleggende reformene i EU som britene ønsker.

På et endagsbesøk i London sa hun at hun er åpen for noen av de britiske ønskene, men ikke alle, og at EU trenger at Storbritannia forblir i unionen.

- Det er noen som håper at min tale skal åpne veien for en grunnleggende reform av EU-arkitekturen som tilfredsstiller alle slags angivelige eller reelle britiske ønsker. Men jeg er redd de blir skuffet, sa hun i en tale i parlamentet.

- Andre venter det motsatte og håper jeg skal levere et klart budskap her i London om at Europa ikke er beredt til å betale en høy pris for å beholde Storbritannia i EU. Jeg er redd de også blir skuffet, sa hun videre.

- Vi trenger et sterkt Storbritannia med en sterk stemme i EU. Hvis vi har det, vil vi kunne gjøre alle de nødvendige endringene som alle ville tjene på, sa hun og la til at EU blir en sterkere kraft i verden med Storbritannia innenfor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere