Gå til sidens hovedinnhold

Merkel vil innføre minstelønn i Tyskland

Berlin (NTB-DPA-AFP): Tysklands statsminister Angela Merkel går med på å innføre en nasjonal minstelønn. Hun gir dermed motvillig etter for ett av sosialdemokratenes viktigste krav for å inngå regjeringssamarbeid.

Merkels søsterpartier CDU og CSU har forhandlet med det sosialdemokratiske partiet SPD om en samarbeidsregjering siden valget på ny nasjonalforsamling i september endte med en uklar parlamentarisk situasjon. Ifølge nyhetsbyrået DPA gjenstår det over 100 uløste spørsmål.

Kravet om minstelønn er ett av de viktigste av disse punktene.

- Sosialdemokratene vil ikke ferdigstille forhandlingene uten en nasjonal minstelønn, sa Merkel torsdag, men la til at CDU fortsatt er imot kravet om en lovfestet laveste lønn på 8.50 euro (70 kroner) per time.

- Regjeringsforhandlingene er nå inne i en avgjørende fase, og vi håper å kunne legge fram en koalisjonsavtale i midten av neste uke, sa Merkel. Før dette må forhandlerne finne fram til kompromisser i en rekke finans- og helsepolitiske spørsmål.

Partene i de tyske regjeringsforhandlingene skal være enige om en kvoteringsordning for å gi kvinnene mer innflytelse i næringslivet. Målet er at innen 2016 skal minst 30 prosent av styremedlemmene i store børsnoterte selskaper være kvinner. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping