RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkelig oppgang i Raufoss (Ny2)

Sist oppdatert:
Raufoss, hvor Karl Glad er styreleder, er mer enn doblet på Oslo Børs mandag. Det er vanskelig å se noen fornuftig grunn. Det ble innført børspause i aksjen etter oppgangen
Nytt: Kommentar fra selskapet, børspause opphevet

Raufoss-aksjen var opp 169 prosent til 3,50 kroner, etter å ha vært så høy som 4 kroner da Oslo Børs valgte å innføre børspause i aksjen i ettermiddag. Børspausen ble innført fordi Oslo Børs ville undersøke kursutviklingen i ettermiddag.

Det er mulig at oppgangen har sammenheng med at VG i dag skriver at Nammo Raufoss AS har vunnet en kontrakt på 250 millioner kroner for startmotoren til den oppgraderte Exocet-raketten.

Men Nammo Raufoss er ikke en del av det børsnoterte Raufoss-konsernet, som er i ferd med å bli avviklet.

Nammo er et nordisk våpenkonsern. Raufoss var tidligere eier i selskapet, men solgte disse aksjene til staten i 1999, og staten er fortsatt største eier.

- Jeg verken kan eller vil kommentere om aksjekursen er riktig. Det jeg kan si er: Det er ingenting rundt selskapet som ikke allerede er offentliggjort. Jeg tror nok dette kan ha en sammenheng med nyheten fredag, sier adm. direktør Leif Chr. Salomonsen i Raufoss til iMarkedet i ettermiddag.

Fredag ble det meldt at Raufoss selger Raufoss Water & Gas.

Kontrakten med den franske produsenten MBDA sikrer produksjon i 15 år på Raufoss, og er en av flere gjenkjøpsavtaler som norsk industri har kommet i posisjon for etter at Norge har bestilt 10 NH 90-helikoptere til de nye fregattene og kystvaktskipene, melder VG.

Raufoss-konserner er under avvikling, og man har solgt ut stadig flere av de operative virksomhetene.

- Er det noe som helst som tilsier at det vil bli noe til aksjonærene etter oppløsningen?

- Vi har gang på gang på gang sagt at vi ikke tror at egenkapital kan reetableres med et positivt fortegn, sier en krystallklar Salomonsen til iMarkedet mandag ettermiddag.

Planen er å selge ut resten i løpet av første halvår og stryke aksjen fra Oslo Børs. Midlene fra salget vil bli fordelt på selskapets kreditorer, som må påregne store tap fra sin engasjementer i Raufoss-konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere