RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkelig piratfremstøt

De som velger å piratkopiere Microsofts kommende operativsystem, vil få seg en overraskelse.

Microsofts operativsystem Windows finnes i dag på rundt 90 prosent av alle datamaskiner i verden, og det er ingen hemmelighet at en relativt stor andel av disse maskinene benytter en piratkopiert utgave.

Enklere å være pirat
Disse utgavene brukes av både de som ikke har betalt for programmet, og av de som kjøper lisens, men velger å bruke piratversjon fordi det gir mindre plunder med produktaktivering og lignende operasjoner.

I forrige uke fortalte Microsoft til nettstedet Cnet indirekte at de ikke har noe tro på å stoppe piratene, men at de som benyttet piratkopiert Windows Vista ikke ville kunne benytte det nye grafiske brukergrensesnittet.

- De som ikke benytter genuin Windows, vil ikke være i stand til å utnytte Windows Aeros brukeropplevelse, fortalte en Microsoft-representant til nettstedet.

Vil sjekker lovligheten
Før Windows Vista starter Aero vil det kjøres en sjekk for om du har en lovlig versjon. Har du ikke dette, vil du få en mer kjedelig versjon av Windows Vista med mindre spenstig brukergrensesnitt.

Spørsmålet da mange stiller seg: Hvorfor sperrer ikke Microsoft hele operativsystemet, fremfor bare litt av den visuelle opplevelsen, hvis folk piratkopierer?

Under kan du se litt av hva du går glipp av hvis du i fremtiden vil være Windows-pirat.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere