RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merkelig salg fra Norsk Vekst

Sist oppdatert:
I august hastesolgte Norsk Vekst, med Øyvind Aasbø i spissen, hele sin investeringsportefølje, inkludert aksjene i Bjørge. I går solgte Norsk Vekst aksjene i Bjørge. Forvirret? Det er også de største eierne i Norsk Vekst. Les mer her
Den 25. august ble det kjent at Norsk Vekst, et børsnotert investeringsselskap, hadde solgt store deler av sin investeringsportefølje til et ukjent, utenlandsk fond. Salget ble gjort med umiddelbar virkning gjennom et selskap som for anledningen fikk navnet Norsk Vekst Secondary AS.

Blant annet ble hele Norsk Vekst sin beholdning av aksjer i Bjørge ASA solgt med i denne transaksjonen. Salget priset porteføljen til Norsk Vekst til 501,7 millioner kroner, eller 35,24 kroner per aksje i Norsk Vekst fullt utvannet.

Hastesalg

Salget av store deler av selskapets aktiva ble gjennomført på meget kort tid, kan vi lese i torsdagens utgave av Aftenposten. Styret gjennomførte salget selv, med en bindende kontrakt, da kjøperen ikke ønsket noen budkrig på verdiene.

Dette fikk en større aksjonærgruppering med Erik Must i spissen til å steile, og de har krevd en ekstraordinær generalforsamling for å stemme over hvorvidt styret i Norsk Vekst var kompetent til å ta en slik avgjørelse.

Les mer om den saken her:

Krever omkamp i Norsk Vekst

Merkelig salg

I går solgte Norsk Vekst sine aksjer i Bjørge ASA til Aker Capital. Kursen var 12,50 kroner, noe som er all time high for aksjen, omkring 30 prosent over gjennomsnittskursen uken før.

Men det er Norsk Vekst som selger, ikke Norsk Vekst Secondary AS, som 25. august kjøpte aksjene en bloc fra Norsk Vekst.

- I realiteten er det de nye eierne som har solgt, sier adm. direktør Øyvind Aasbø til iMarkedet.no. Han sier at de har handlet i henhold til en avtale med kjøperne av Norsk Vekst sin portefølje, men vil ikke fortelle noe om hva denne avtalen inneholder.

Stusser på salget

Advokat Arne Didrik Kjørnæs, som representerer en gruppering som eier mer enn 50 prosent av aksjene i Norsk Vekst og som er kritisk til salget av hoveddelen av Norsk Vekst sine investeringer, sier til iMarkedet.no at de stusset over salget av Bjørge-aksjene som Norsk Vekst gjennomførte onsdag.

- Vi stusser over dette salget og har bedt styret i Norsk Vekst om en redegjørelse, sier Kjørnæs til iMarkedet.no og sier videre at dette er aksjer som ifølge tidligere meldinger fra Norsk Vekst har blitt solgt til Norsk Vekst Secondary.

- Vi har bedt om en redegjørelse for dette salget, sier Kjørnæs til iMarkedet.no. Han sier også at de ikke har fått noe svar fra styret i Norsk Vekst til denne henvendelsen.

Videre sier Kjørnæs at han har bedt om innsyn i avtaleverket vedrørende salget av hoveddelen av porteføljeinvesteringene i Norsk Vekst, men at styret har nektet innsyn i dette.

Les hva styreformannen i Norsk Vekst sa til iMarkedet.no:

Norsk Vekst-kjøper solgte Bjørge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere