Gå til sidens hovedinnhold

Merker tyvene boliger?

Mystiske røde teipbiter funnet på vinduer i Bærum.

De røde teipbitene har fått politiet til å lure på om innbruddstyver har begynt å merke boliger som er potensielle objekter for innbrudd. Det melder Budstikka.no.

Tirsdag oppdaget en huseier på Rykkinn en rød plastteip festet på et vindu. Onsdag var en ny rød bit av elektrikerteip på plass. Da ringte huseieren politiet.

Trenger tips
- Vi kan ikke slå fast at dette har noe med eventuell forberedelse på innbrudd å gjøre, men med så mange innbrudd og forsøk på innbrudd vi har hatt i det siste så er slike funn interessante, sier operasjonsleder Marlow Grandalen ved Asker og Bærum politikammer til avisen.

Nå påpeker politiet at det er viktig at publikum melder fra dersom de ser mystiske bevegelser og hendelser. Til avisen antyder Grandalen at kriminaliteten kanskje er mer organisert enn hva de har hittil har trodd.

Bare den siste uken har det vært flere innbrudd og flere pågripelser i Asker og Bærum.

Papirbit
Politiet i Bergen oppdaget at papirbiter var brukt da innbruddstyver herjet i Bergen i påsken. Papiret var lagt mellom karmen og ytterdøren for å sjekke om den var i bruk i løpet av høytiden.

Da politiet undersøkte innbruddsraidet på Melkeplassen i Laksevåg bydel, oppdaget de at tyvene hadde overvåket nabolaget nøye.

- Det ser ut som om noen har rekognosert i området, og puttet papirbiter inn i dører og karmer for å sjekke hva som er i bruk, forklarte operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til ba.no.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken