RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merrill Lynch: - Selg Norske Skog

Sist oppdatert:
De innflytelsesrike papiranalytikerne i Merrill Lynch kutter estimatene på Norske Skog og Jan Reinås etter gårsdagens resultatrapport, og opprettholder sin salgsanbefaling
Merrill Lynch kutter sine resultatanslag for Norske Skog for 2003 og 2004 med henholdsvis 27 og 23 prosent, ifølge en analyse etter gårsdagens kvartalstall.

Meglerhuset, hvor de norske analytikerne Mads Asprem og Petter Johnsen stadig får utmerkelser for sine papir- og skoganalyser, opprettholder sin salgsanbefalng på aksjen.

Merrill Lynch venter nå at Norske Skog vil få en fortjeneste pr. aksje i år på 1,31 kroner, mot 8,73 i fjor. For neste år ventes 9,62 kroner.

Når det gjelder tallene for fjerde kvartal, som kom i går, var de som ventet på driftsresultatet, mens valuta gjorde at finansnettoen var bedre enn ventet, ifølge Merrill Lynch.

Alle divisjonene utenom avispapir i Europa gjorde det dårligere enn ventet.

Merrill Lynch er bekymret over at Norske Skog har økt produksjonen kraftig fra tredje kvartal, noe som kan indikere at produksjonsdisiplinen er svekket.

Meglerhuset tror Norske Skog kan nå sine mål for kostnadskutt, men påpeker at resten av bransjen heller ikke står stille.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: -
Meglerhus: Merrill Lynch
Dato: 6. februar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere