RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merrill Lynch må betale

Sist oppdatert:
Det store amerikanske meglerhuset Merrill Lynch vil måtte ut med 13,5 millioner dollar som følge av ulovlig fondshandel foretatt av deres meglere
Totalt må meglerhuset Merril Lynch ut med 10 millioner til delstaten New Jersey og ytterligere 3,5 millioner dollar i bøter for å stoppe tiltalen om at de ikke hadde fulgt opp sine meglere.

Det er New York-børsen som har ledet etterforskningen mot meglerhusets sammen med generaladvokaten for delstaten New Jersey.

Merril-meglerne er tiltalt for å ha drevet markedstimet handel sammen med forvaltningsselskapet Millenium 2002 i fondsandeler tross ordre fra Merril Lynch om å stanse aktiviteten.

-Merrill Lynch fulgte ikke opp disse finansielle rådgiverne som gjennom markedstiming trakk ut kortsiktige profitter av fondeneog skadet langsitkige investorer, sier New Jerseys generaladvokat Peter C. Harvey i en kommentar.

De tre involverte traderne skal ha gjort 12.000 handler på vegne av Millenium 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere