Merrill Lynch tror på aksjeløft etter pause

Meglerhuset Merrill Lynch tror på en pause i aksjerallyet. Etter pausen vil det bli et nytt bullmarked, tror meglerhuset

19.05.08 01:06

Merrill Lynch-analytikeren Dick McCabe skriver i sitt ukesbrev Global Research Highlights at aksjemarkedet er klart til å ta seg en pust i bakken. Det vil bli en pause etter den siste tidens kraftige aksjerally, tror McCabe.



Danske Nettposten skriver imidlertid at etter korreksjonen vil et nytt bullmarked sette inn, tror Merrill Lynch-analytikeren.



McCabe mener at den kommende korreksjonen vil gjøre markedet klar for en ny etappe i det sykliske oppgangsmarkedet. Denne oppgangsperioden vil starte senere i år og forsette inn i 2004, står det i ukesbrevet Global Research Highlights.



Merrill Lynch tror på bedring i resultatene til selskapene i S&P 500-indeksen fremover, på grunn av bedring i økonomien og bedring i overskuddet som følge av bedriftenes produktivitetsbedring.



Dessuten tror Merrill Lynch at dollaren vil svekkes betydelig fra dagens nivåer.



Merrill tror videre på et gjennomsnittlig resultat pr. aksje for S&P 500-selskapene på 52,50 dollar i år, noe som er 1,50 dollar høyere enn meglerhusets tidligere estimater. Resultat pr. aksje (EPS) for 2004 økes 58 dollar mot tidligere 56 dollar.



Dette tilsvarer en vekst på 14 prosent i år og 10,5 prosent neste år, noe som gir en P/E for S&P 500-selskapene på 19,6 for 2003 og 17,7 for 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.