Mers-smittet kvinne fløy til Wien

Saudi-Arabia er hardt rammet av mers-viruset. Bildet viser sykepleiere som triller en mers-pasient ved sykehuset Al-Noor i Mekka denne uken.

Saudi-Arabia er hardt rammet av mers-viruset. Bildet viser sykepleiere som triller en mers-pasient ved sykehuset Al-Noor i Mekka denne uken. Foto: Muhammad Hamed (Reuters)

En saudiarabisk kvinne som er smittet av det dødelige viruset mers, antas å ha vært smittsom da hun fløy fra Qatar til Østerrike i september, opplyser WHO torsdag.

02.10.14 19:24

– Oppfølging av passasjerer på flygningen pågår, opplyser Verdens helseorganisasjon WHO. Også besetningen på flygningen mellom Doha og Wien 22. september undersøkes, heter det.

Den 29 år gamle kvinnen er innlagt på sykehus i Østerrikes hovedstad Wien med luftveisinfeksjonen som først ble påvist i Midtøsten høsten 2012. To av kvinnens nære kontakter viser også mulige symptomer på sykdommen, og også de er innlagt, opplyste WHO. Østerrikes helsedepartement kunne imidlertid senere torsdag fortelle at begge hadde testet negativt for viruset.

De fleste mers-ofrene finnes i Saudi-Arabia. Over 700 personer er smittet av mers-viruset, og nær 300 er døde, opplyste landets helsemyndigheter i sommer. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.