RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meshaal: - Hamas vil aldri anerkjenne Israel

Sist oppdatert:
Gaza by (NTB-Reuters-AFP): Hamas vil aldri anerkjenne Israel. Den islamistiske bevegelsen går ikke bort fra sitt krav på all jord som i dag er israelsk område, sier dens politiske leder Khaled Meshaal.

Meshaal, som er på sitt første besøk på Gazastripen noensinne, sa lørdag at det ikke kommer på tale å gi Israel noen innrømmelser. Han lovet samtidig å sette fri alle palestinske fanger som i dag sitter i israelske fengsler.

- Palestina er vårt, fra elven (Jordan) til havet og fra sør til nord. Vi kommer aldri til å gå avkall på en eneste tomme av dette landet, sa Meshaal til jubel fra en stor menneskemengde som hadde samlet seg for å høre ham tale.

Ifølge en talsmann for Hamas var minst 3.000 personer fra arabiske og muslimske land kommet til Gazastripen i løpet av de siste dagene for å delta i markeringen. Bevegelsen ventet at over 200.000 mennesker ville møte fram.

Khaled Meshaal var kompromissløs og til dels truende da han snakket om de flere tusen palestinerne som fortsatt sitter i israelsk fangenskap. Han antydet at militante islamister kan komme til å kidnappe israelske soldater for å presse fram frigivelse av fanger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere