Gå til sidens hovedinnhold

Meslinger påvist i Oslo

En person er innlagt på sykehus med meslinger, melder Folkehelseinstituttet og Oslo kommune.

Diagnosen ble bekreftet ved laboratoriet ved Folkehelseinstituttet i mandag, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Personen som har blitt syk, ble innlagt på sykehus søndag.

Oslo kommune og Folkehelseinstituttet skriver at personer som har oppholdt seg på Legevakten i Storgata i Oslo tirsdag 12. mars mellom 10 og 17, og at personer som har vært på konsert på Parkteateret i Oslo kvelden onsdag den 13. kan være utsatt for smitte.

«Personer som kan ha vært utsatt for smitte og som ikke er vaksinert eller har hatt meslinger, bør være oppmerksomme på symptomer.»

Personer som har vært på disse stedene på de aktuelle tidspunktene oppfordres til å ta kontakt med lege. For å unngå videre smitte oppfordres man til å kontakte lege per telefon.

− Det er høy vaksinasjonsdekning blant barn og unge i Norge, og de fleste voksne personer vil enten ha immunitet fra gjennomgått sykdom eller tatt vaksinen. Det kan oppstå noen flere tilfeller i forbindelse med dette tilfellet, men oppmerksomhet på symptomer hos personer som kan være utsatt for smitte kan bidra til å begrense videre spredning sier avdelingsdirektør Didrik Vestrheim ved Folkehelseinstituttet til eget nettsted.

UNICEF Norge ser alvorlig på meslingtilfellet.

– Dette er ekstremt alvorlig og alarmerende. Her snakker vi om en sykdom som i mange tilfeller kan være dødelig, men som er så enkel å forhindre, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som skyldes meslingviruset (morbilli). Viruset spres ved dråpesmitte, og sykdommen dukker opp 10–14 dager etter smitte. Viruset gir først kraftige forkjølelsessymptomer, to feberperioder og typisk utslett med feber.

Les også: WHO slår meslingalarm

Les også: Hundrevis av barn døde av meslinger på Madagaskar

Les også: Foreslår å nekte ikke-vaksinerte adgang til skolen

Kommentarer til denne saken