RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Messenger mest populært

Sist oppdatert:
Microsofts lynmeldingsprogram MSN Messenger er nå det mest populære lynmeldingsprogrammet i verden.

Analysebyrået Comscore har utført en verdensomspennende undersøkelse for å finne ut hvilke lynmeldingstjenester som er mest populære.

Godt over halvparten
Til tross for AOLs og Yahoos sterke posisjon i USA, er det MSN Messenger som er det mest brukte programmet på verdensbasis. I alt er det 61 prosent av verdens lynmeldingstjeneste-brukere som benytter seg av MSN.

MSN har sin aller sterkeste posisjon i Latin-Amerika med en markedsandel på 90 prosent, mens den er på rundt 70 prosent i Europa og Asia.

I USA er det nærmest en tredeling mellom MSN, AOL og Yahoo.

Skype på opptur
I Europa er det nå ifølge undersøkelsen 82 millioner lynmeldingsbrukere, halvparten av brukerne som er online. I Nord-Amerika er det bare 37 prosent som bruker denne typen tjenester.

Selv om det er MSN, AOL og Yahoo som har hatt den sterkeste posisjonen de siste årene, er det flere andre tjenester som også tar andeler. Skype benyttes nå av rundt 14 prosent av lynmeldingsbrukere på verdensbasis. I Nord-Amerika er tallet bare tre prosent, og hele 26 prosent i Asia.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere