RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest for Norge og litt for svenskene i 2013

Oslo (NTB-Mette Estep): Det blir svært mange besøk rundt om i landet for kongefamilien neste år, både privat og offisielt. Utenlandsreisene inkluderer flere kongelige jubileer og et bryllup i Sverige.

Det er snart ni år siden kongeparet passerte det de fleste nordmenn anser for pensjonsalder. Likevel fortsetter de å legge planer for og gjennomføre sine årlige statsbesøk og fylkesturer i tillegg til en imponerende mengde offisielle oppdrag, så også i 2013.

- Det blir mye oppmerksomhet om Norge og norsk natur. Vi vil forsøke å rydde litt plass i kalenderne slik at kongeparet får noe mer tid til sine interesser, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

I vintermånedene blir det dermed tid til å nyte sportsaktiviteter, både som tilskuere ved mesterskap og som utøvere. I sommerferien blir det tid både til hytteferie og - for kongen - seiling. Til høsten blir det jakt, tradisjonen tro.

Norske kongelige vil helt sikkert også være til stede når det er feiring av kong Carl Gustafs 40 år på tronen og prins Daniels 40-årsdag. Kongen ble kronet og prinsen født på samme dag: 15. september 1972. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere