Gå til sidens hovedinnhold

Mest fornøyde i verden

Ingen i hele verden er så fornøyde med sin personlige økonomi som oss nordmenn. Det viser en rykende fersk verdensomspennende meningsmåling. Hva mener du?

De fleste av oss har det slett ikke så ille. I alle fall mener vi selv at økonomien vår er bra her i landet.

I vel 50 land er folks personlige økonomi vurdert. Undersøkelsen, som TV 2 Nyhetene presenterte i kveld, er laget av TNS Gallup og søsterorganisasjoner i resten av verden.

I Frankrike sier bare åtte prosent at den personlige økonomien er bra. Gjennomsnittet for Vest-Europa er 18 prosent.

I USA er 21 prosent fornøyde. Tilsvarende tall for Danmark er 36 prosent. Her i Norge her hele 52 prosent fornøyde, noe som gjør nordmenn til verdens mest tilfredse med vår egen personlige økonomi.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er du fornøyd med din personlige økonomi?
Ja
Nei

Se resultat

Storfornøyd
Finansminister Per-Kristian Foss er svært tilfreds med tallene. Han mener vi har det godt i Norge, men advarer samtidig mot å tro at vi kan få det noe særlig bedre.

- Jeg tror ikke vi kan sikte mot noe betydelig høyere velstand enn det vi har, sier statsråden.

- Har vi det egentlig for godt her i landet?

- Det vil jeg ikke si. Mange har det veldig, veldig bra. Men vi har fortsatt uløste problemer, en del marginale, men likevel viktige fattigdomsproblemer. Så har vi det langsiktige spørsmålet om vi klarer å finansiere vår egen trygd. Det er det viktigste akkurat nå, sier Foss til TV 2 Nyhetene.

Gir fire og fem
I den store internasjonale Gallup-undersøkelsen «Voice of the people» er folk bedt om å vurdere den økonomiske situasjonen på en skala fra en til fem - hvor fem er best.

Også norske politikere er fornøyde.

- Politikere er rimelig godt lønnet, men vi er på valg hvert fjerde år. Akkurat nå vil jeg gi en femmer, sier Per-Kristian Foss.

- Jeg vil nok si tre eller fire. Jeg har ingenting å klage over sånn sett, sier Siv Jensen, til TV 2 Nyhetene.

Men lederen i Stortingets finanskomite er ikke helt fornøyd.

- Selv om mange av oss har det ganske bra, tar det ikke bort at mange av oss også har problemer, og de får det ikke bedre uten videre, sier Jensen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget