RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest rappkjefta i verden

655 ord i minuttet. Det er rekorden Sean Shannon er registrert med i Guinness Rekordbok. Shakespeares Hamlet-monolog er gjennomført på 23,8 sekunder.

Den kanadiske forretningsmannen har hatt rekorden som den som snakker fortest i verden i 15 år. Han sier selv at han blir utålmodig når han hører den kjente setningen fra Hamlet: «Å være eller ikke være».

- Når den delen kommer, har jeg en tendens til å forsvinne foran skuespillerne i tankene mine, siden det ligger så inngrodd hos meg, sier Shannon til Reuters.

52-åringen bruker selv 23,8 sekunder på å fremsi de 260 ordene i monologen.

Shannon nekter å ta «talentet» sitt særlig alvorlig, og sier han er altfor lat til å trene på å bli bedre. Men det hindrer ikke at han hele tiden er ute etter å forbedre rekorden sin.

- Jeg klarer 655 ord i minuttet, men vil gjerne klare 660, sier han, og fortsetter:

- Jeg tror det er viktig å ikke tenke på hva du sier. Jeg antar nyhetsopplesere gjennomfører en hel sending uten å skjønne et ord av det de sier. De bare sier det overbevisende, og det er trolig den beste måten.

Ifølge Reuters kan det være et mareritt å intervjue kanadieren. Mang en skrivende journalist har knekt pennen sin eller knust noe i frustrasjon, og en opptaker er essensielt hvis du skal møte den rappkjefta 52-åringen.

- Jeg trodde alltid at alle kunne gjøre dette, og snakket slik når de ble opphisset og engasjert. Jeg ble overrasket da jeg fant ut at jeg økte hastigheten mer enn de fleste, mer enn alle andre, viste det seg, sier rekordholderen.

På spørsmål om hva som bør stå på gravsteinen hans når den tid kommer, svarer han:

- Jeg vil ikke at det skal se dumt ut, og jeg vil ikke at det skal se ut som om jeg tok meg selv for alvorlig. Så la oss se - hva med «Han snakket fort, men likte det».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere