RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mesteparten av studentene jukser

Sist oppdatert:
Ærlige studenter er i mindretall skal vi tro en ny undersøkelse. Og det er de modige som lar jukselappen ligge.

(YEYE): To studier gjort blant over 400 amerikanske studenter viser at de som ikke jukset også scoret høyest i tester av mot og empati.

BBC News skriver også at de samme studentene scoret høyere enn juksemakerne på tester som gikk på ærlighet. Ikke så overraskende kanskje.

Den flinke minoriteten
Forskerne fremviste resultatene av undersøkelsene der de fant at de «akademiske heltene» utgjorde et klart mindretall blant sine juksende medelever. Den samme gruppen viste seg også mer disponert for skyldfølelse ved tanken på å jukse, og de rasjonaliserte ikke juksingen slik de andre elevene gjorde.

I tillegg fant elevene det vanskelig å tro at medelevene jevnlig begikk akademisk uærlighet. De hadde et mer positivt syn på andre.

Ifølge nettstedet skal forskerne ha kommet frem til at mer enn halvparten, og noen ganger opp mot 80 prosent, av de spurte universitetsstudentene oppga at de hadde jukset.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere