*Nettavisen* Nyheter.

Mesterlig rollespill fra Nintendo

Foto: (Nintendo)

«Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story» til DS er stort og underholdende.

19.10.09 08:50

Rollespillserien «Mario & Luigi» begynte med det kanonbra SNES-spillet «Super Mario RPG», før turen gikk videre til Nintendos håndholdte formater. «Superstar Saga» imponerte på Gameboy Advance i 2003 og «Partners in Time» var blant sterke 2006s beste DS-spill.

Foregår inni erkefienden

Nå er gutta tilbake og «Bowser’s Inside Story» er enda et glimrende spill i serien. Kongeriket til prinsesse Peach er under angrep, og den helsprø hovedskurken Fawful har også ertet på seg dragen Bowser.

Etter litt om og men som blant annet inneholder en sopp jeg vet enkelte hadde siklet etter, havner rørleggerbrødreparet inne i Bowser. De to må samarbeide med erkefienden sin om å redde kongeriket, og selv om den lange historien er syltynn, er den underholdende.

Akkurat som de andre spillene i serien byr «Bowser’s Inside Story» på mye humor, galskap og sprø påfunn. Dialogen er godt skrevet, figurene du møter artige, og det er sjelden at du klarer å gjette deg til hva som venter rundt neste sving.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kreative oppgaver

Måten Nintendo lar deg styre de tre figurene på er at Bowser eier maskinens øverste skjerm, mens Mario og Luigi herjer rundt på den nederst. Som i de andre «Mario & Luigi»-spillene styrer du begge brødrene samtidig og du veksler hyppig mellom skjermene.

Bowser trenger nemlig ofte hjelp fra innsiden, bokstavlig talt. For eksempel må du tidlig i spillet hjelpe Nintendos favorittdrage med å kunne skyte flammer igjen. Brødrene må ut på en lang tur inne i kroppen til Bowser, samtidig som han ofte må helle i seg vann for å hjelpe dem fram.

Samspillet mellom de tre fungerer perfekt og spillet er fullt av kreative påfunn. I tillegg til at omgivelsene byr på artige og nyskapende hindringer og oppgaver, dukker det av og til opp minispill. For å vekke Bowser må du gi han støt gjennom å hamre løs på elektriske «baller» og du pumper muskler ved hjelp av et rytmespill, for å nevne noe.

Underholdende kamper

Småspillene fungerer også som deilige avbrekk fra den mer tradisjonelle utforskingen. Bowser ruslet rundt i de varierte og strålende designede omgivelsene som i et vanlig rollespill, mens innsiden hans er bygd opp som et tradisjonelt og meget godt todimensjonalt plattformspill.

Se «Bowser's Inside Story» i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Rundt om møter du selvfølgelig på diverse fiender og det rundebaserte kampsystemet er spillets største stjerne. I motsetning til andre rollespills traurige menynavigeringsmaraton, deltar du i «Bowser’s Inside Story» mer aktivt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved hjelp av godt timede knappetrykk og gjennom å lese fiendenes bevegelser gjør du ekstra skade og unngår angrep. Kombinert med en haug varierte og etter hvert krevende beist, gjør dette kampene mer engasjerende og underholdende enn i de aller fleste konkurrentene.

Litt mye prat

Teknisk er alt som det skal være, spillet virkelig viser hva maskinen er god for. Samtlige figurer er strålende animerte og sjarmerende, og både de og omgivelsene er detaljerte. Lydsporet inneholder flere sanger som setter seg på hjernen, mens brødreparets små lydsnutter garantert får deg til å trekke på smilebåndet.

En ting som derimot ikke får deg til å smile, er de altfor mange samtalene. På tross av at dialogen som sagt er godt forfattet, kommer snakkeboblene av og til så hyppig at de ødelegger den ellers gode flyten i spillet. I tillegg er enkelte samtaler i overkant lange.

Et godt kjøp

Med unntak av minusene i forrige avsnitt har jeg ingenting å utsette på «Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story». Spillet er stort, underholdende, variert og med engasjerende kamper, og anbefales samtlige DS-eiere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag