*Nettavisen* Nyheter.

Mesterne klarer seg så vidt

Portsmouth tok en suveren seier i engelsk 1. divisjon i fjor, men kan ikke regne med noe annet enn bunnstrid i Premier League-comebacket.

14.08.03 10:00

Portsmouth vant 1. divisjon med hele 18 poengs margin ned til tredjeplassen som ikke ga direkte opprykk. Laget rykket opp med flere spillere som hadde Premier League-erfaring fra før av, og har også forsterket med flere rutinerte spillere i løpet av sommeren.

Det bør holde til fornyet kontrakt.

Tynn stall

Shaka Hislop ble kåret til årets beste keeper i 1. divisjon i fjor, og har fortid fra blant annet Newcastle og West Ham.

Defensivt får unge og anvendelige Matthew Taylor (21), på årets lag i fjor, endelig sjansen til å prøve seg på øverste nivå. Trolig går også nyinnkjøpte Dejan Stefanovic (fra Vitesse) og Boris Zivokvic (fra Bayer Leverkusen) rett inn på laget.

Det er også snakk om å hente inn en ny back, og Andre Bergdølmo kan bli klar før seriestart.

På midtbanen blir Patrik Berger en forsterkning hvis han holder seg skadefri, mens terriere som Tim Sherwood og Steve Stone, samt nye Amdy Faye (fra Auxerre), skal ta seg av det aggressive presset.

Fellesnevneren for begge lagdeler er at de er svært utsatt for skader. En spilleopplegger som Nigel Quashie har tidligere blitt brukt på backplass for å dekke opp.

– Så fort vi får en-to skader, kommer det til å bli vanskelig for oss, sa også manager Harry Redknapp for kort tid siden.

Teddy Sheringham har opplevd mye suksess i karrieren. Her som Manchester United-spiller.

Offensivt gode

Det seg også brukbart ut helt på topp. Svetoslav Todorov var en flopp i West Ham, men har fått ett år til å modne på i Portsmouth. Han ble nest toppscorer i 1. divisjon med 26 mål i fjor.

Teddy Sheringham har erstattet Paul Merson, og blir viktig både på og utenfor banen. Nigerianske Yakubu Ayegbeni scoret sju mål på 11 kamper fra start på utlån i fjor, og er nå kjøpt fra Maccabi Haifa.

Harry Redknapp hadde i mange år suksess med West Ham, før det raknet og han mistet jobben der. Han vet hva som skal til i Premier League, og vet også at han har en rik styreformann i ryggen. Milan Mandaric vil ikke risikere at Portsmouth rykker rett ned, og i motsetning til hos de klubbene vi tror rykker ned, har Portsmouth i alle fall litt penger til å hente inn forsterkninger med hvis det skulle bli nødvendig.

Grei avslutning

Bli ikke overrasket hvis Portsmouth vinner enkelt i en kamp, for så å tape stort i den neste. TV 2 Nettavisen tror Portsmouth blir å finne i bunnstriden gjennom en lang og ustabil sesong, men at serieavslutningen – med kamper mot Leeds, Fulham, Leicester og Middlesbrough, redder laget fra nedrykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag